Sök
  • Tove Berggren

Att hantera sårbara texter

IBLAND BLIR BARNENS TEXTER väldigt starka och personliga. Som idag. En text handlade om en pappa och en hund som förlorats, en annan om sjukhusbesök och försök att ta sitt liv. Jag fick den frågan en gång, om hur jag hanterar såna texter. Om en elev väljer att läsa en sårbar text i klassrummet stannar jag alltid extra vid den. Tillsammans med eleverna försöker jag sätta ord på det vi hörde. Jag pratar om modet som krävs för att skriva om svåra saker och för att våga dela en sån text med andra. Min upplevelse är då att något nytt och bra landar i gruppen som lyssnar. Och jag är övertygad om att eleven som skrev mår bättre av det än att låta känslorna och tankarna stanna tysta inombords.

#författarbesök #kreativtskrivande #skrivprocess #skrivpedagog #KomÅSkriv

7 visningar
© 2017 av Tove Berggren